Friday, 8 July 2011

Aku Menjadi STUDENT semula !!!!!

Assalamualaikum, Salam Sejahtera n Salam 1 Malaysia pada semua ;)

Lagu yg anda semua dengar ini la lagu yg perlu dinyanyi setiap kali Orentasi dah lagu TEMA PERGIGIAN

Terima lah Entry yg tak seberapa ini  Hrmmmmm Setelah sekian lama nampaknya aku tak ada ENTRY baru kannnn....Kali ini aku akan menceritakan  apa yg belaku sepanjang berada di TEMPAT yg BERNAMA KOLEJ.. Aku kini dah menjadi Student Semula setelah 7 tahun... 7 tahun!!!! aku menunggu peluang ini, SYUKUR ALHAMDULILLAH aku diberi peluang pada kali ini......

Aku mendapat berita ini pada malam adik aku nk kawin sehari sebelum BIRTHDAY ku yg ke 28.. Ini ada lah hadiah yg cukup bermakna bagi aku setelah menunggu 7 tahun..

Hari yg dinanti-nantikan telah pon tiba 1 JULAI 2011 fuhhhhh berdebar2 nk pergi mendaftar hati ini hanya ALLAH sahaja yg tahu ada perasaan GEMBIRA, SEDIH, TAKUT, BERDEBAR2. Aku n Family bergerak dari RUMAH menuju ke KOLEJ LATIHAN PERGIGIAN MALAYSIA seawal 6.30pagi dah sampai ke Kolej dalam pukul 730pagi... fuhhhhhhhhhh ramai kotttt masa pendaftaran masa sampai tu aku nampak kawan masa DSA skrg dia SENIOR aku lahh hehhehe.. Masa utk pendaftaran bagi borang yg banyak tu pon selesai n dapt KUNCI bilik  ASRAMA. setelah semua siap angkut barang KELUARGA aku pon berangkat pulang tinggal la aku SORANG2 ;) tapi aku  tak kisah pon aku dah biasa.. PENATTTTTT

2.JULAI 2011 Sampai la 6hb Julai 2011 Seperti biasa la kan kalau dah masuk Study ni tak SAH kalau tak ada MINGGU ORIENTASI!!! Minggu yg paling aku tak suka hehehhe tapi tak pe la bagus juga di adakan leh kenal dgn semua ORANG kannnn tapi dalam HATI hehehhe FAHAM2 je la kannn ;) Minggu Orentasi  yg baru ditempuhi nasib baik kali ini tak teruk ;) jadi happy2 je la tapi penat la sikit ;) biasa la kan dah nama pon ORENTASI !!! bermacam2 program yg memberi semangat, membudayakan pelajar kepada sistem pembelajaran, YG penting ADA AMANAT ye kalau hilang je amanat tu siap la kena DENDA hehehhe 

Maaf gamabr tak leh nk snap lupa bawa camera HP tak leh nk bawa kat dalam KOLEJ ini....

Di bawah ini aku sertakan beberpa gamabr sepanjang Orentasi dah aktiviti yg ada ... 


Salah Satu Persembahan Pada Minggu ORENTASI ;)

Antara pelatih-pelatih Julai 2011

Ini la Ku hehe yg penting kena pakai Name taq yg Besar!!! tu 

Wajah yg tak nak siap hahahhaa terpaksa Senyummm ;)


Antara Sukaneka yg dibuat oleh SENIOR 

Amanat yg perlu dibawa!!! sepanjang Orentasi dari kacang hijau sehingga la tumbuh jadi Touge!!

Makan Malam last Orentasi

Antara Juadah yg ada ;)

Ok la ini la antara yg dapat diceritakan sepanjang berada pada minggu orentasi ;) ok la kita akan berjumpa lagi pada ENTRY yg lain ;) 

Now kena Fokus pada study pulakkkkk!!!!!!