Thursday, 26 January 2012

JiKa EsOk SaYa TiAdA...........




Kalau esok orang yang awak sayang BISU, Apa yang awak nak dia Ucap?
Kalau esok orang yang awak sayang PEKAK, Apa yang awak nak dia Dengar?
Kalau esok orang yang awak sayang BUTA, Apa yang awak nk dia LIHAT?

tapi seandainya esok orang yang awak sayang PERGI untuk SELAMANYA, ingat lah, tak ada peluang awak untuk besamanya.......Jadi Hargai DIA selagi dia masih ada ....


Tuesday, 24 January 2012

KAWAN......

Kawan Sejati


Masih mengenai kawan. 

Saya pasti tentu setiap daripada kita mempunyai kawan. Kalau tidak kawan karib, kawan biasa-biasa. Ini adalah naluri manusia. Kita diciptakan untuk untuk saling bersosial dan berkomunikasi sesama sendiri. Cuba bayangkan hidup ini tanpa sesiapa untuk kita bercakap dan bermain? Tentu sunyi sepi, bukan. 

Ada pula yang menghadapi masalah dalam mencari kawan dan hubungan itu sendiri. Kadang-kadang apabila kita berbuat baik kepada kawan, tidak pernah langsung diendahkan dan dihargai. Ada pula yang menikam dari belakang. Harapkan pagar, pagar makan padi. Kawan jenis ini tidak berkualiti.

Semua orang ada kawan. Semua orang juga boleh menjadi kawan. Namun, bolehkah kita menjadi seorang kawan yang baik? Seorang kawan yang membantu kawannya yang lain tatkala dalam kesusahan. 

Ada orang kata, kawan yang baik adalah yang meneman di saat tawa dan tangis. Benar sama sekali. Itu adalah kawan yang sejati. Itu adalah sahabat. Orang yang boleh kita harapkan dalam apa jua keadaan. Teman tempat untuk meluahkan segala perasaan, isi hati yang terpendam dalam ruang yang tersembunyi.

Setiap daripada kita boleh menjadi kawan sejati. Bukan kawan rapat, tetapi kawan yang sejati. Berkualiti. Namun sudah tentunya tidak semua orang yang memilih perkara sedemikian. Bila kawan ditimpa kesusahan, masing-masing hilangkan diri. Bila kawan tidak sealiran, tidak mahu bersantai bersama dan rasa malas hendak berbicara.

Bukanlah susah menjadi seorang kawan sejati. Kawan yang berkualiti dan ikhlas didalam perhubungan tersebut. Mari kita renungkan diri;


Adakah anda seorang kawan sejati?  

Jenis2 Kawan..

Kawan - maksudnya kawan biasa, mungkin pelawat yang singah dan add friend dalam google friend, tu jer ;

Kawan Baik – maksudnya kawan yang bukan sahaja add google friend, dia juga turut beri komen dalam blog post

Kawan Rapat – Maksudnya kawan yang bukan sahaja add google friend, malahan dia juga turut beri komen dalm posting dan juga sedia untuk menukarkan link exchange dengan kita; dan

Kawan rapat  giler@ BFF – friend ni bukan sahaja add google friend, malahan dia juga suka beri komen dan sedia link exchange dan paling best tolong klik kan iklan tu sekali hehehe

@@@@

kawan2 yg x bape best...

Kawan Maya - berkawan hanya di alam maya but not in reality.. contoh berkawan di FB ttpi di luar nak senyum x mooo.. : ((

Kawan Makan Kawan - Kawan ketika senang sahaja.. bila susah.. hilang enth kemana.. ermmm..






Yupss.. seperti pyramid nie... kita boleh dapat ramai kawan... berpuluh, beratus, beribu, berjuta... ++(infiniti)
tetapi nak cari kawan seperti BFF (best friend forever) amat lah susah... aku rasa mungkin 1:1000 kootss.. depend lah yee ekk.. heheheee...





AKU TETAP SAYANG KAWAN-KAWAN,

Friday, 9 December 2011

Saya Rela Undur Diri Untuk Lihat Dia Bahagia





: kalau kita diKECEWAkan apa yang kita buat ? ::
(-_-) - Mestilah MENANGIS dan TERKILAN

:: sebab......?? ::
(-_-) - Tak SANGKA orang sanggup buat kita macam tu

:: dan lepas tu kita BUAT APA ? ::
(-_-) - Tak nak PERCAYA pada dia lagi !

:: macam tu ke ? ::
(-_-) - Mestilah

:: TIDAK RASA ke KECEWA itu satu HADIAH dari ALLAH SWT ??? ::

(-_-) - Sebab ?

♥ Dari kerana sebab KECEWA ALLAH SWT mengajar kita LEBIH bersikap BERHATI -HATI DAN JANGAN terlalu mengharap pada MakhlukNya , INDAHKAN ?

♥ JADI jangan sedih sangat , INGAT kita ada ALLAH SWT yang SENTIASA bahagiakan kita

Insya-Allah... 





Tuesday, 6 December 2011

Wajah- Wajah Ku ;)

Assalamualaikum, Salam Sejahtera n Salam 1 Malaysia pada semua ;)

Betemu kembali ;) kali ini saje nk wat intery pasal aku hahahha...
kali ni saje suka2 pasal wajah-wajah ku yg tak ensome ni hehehe.. aku seorang yg pemalu.. dulu tgk camera pon maulu.. tapi skrg ni hahahaha tak malu dah nampak je camera mula la hehehehe
apa dia ..... SENYUMMMMM. tak perlu kata apa-apa Semnyummmmmm ;) 

Ni wajah ku sewaktu umur 2 tahun ..... Comel tak hahahah 



yg ni umur 4 tahun sewaktu di Sabah .....


 ni sewaktu zaman sekolah menengah kelakar la waktu ni ;) kurus je kan..

Adoiiii sewaktu ni wajah ku sangat2 teruk..  macam2 ubat sapa jumpa Pakar Kulit la

kurusss kan ;)

dah mula berubah jerawat mula hilang ;) pakai apa opsssss rahsia hehehe

Aku seorang Sukarelawan Mercy malaysia ;)

mula senyum sikit2 ;) 


 tak perlu kata apa2 semyum ;) 



aku yg suka becuti2 ;) 


mula begaya ;) hahaha tak pandai sangat pon lagi.. 


 ;) sama je kan senyum adoii nk ubah la senyum lak pas ni ehehehhe

hehehhehe ;) 

Ini la entry kali ini hehehehe wajah2 ku tak perlu kata apa2 hanya senyum
org luar nampak aku hanya senyum happy,.... taip hati aku ada masa semyum ada masa tak 
aku kena kawal emosi .. ye la tak kan nak kuar dgn kawan2 dalam keadaan muka yg masam kan
mesti la kena senyum happy tapi bila aku bersendiri aku mula berfikir macam2 
aku tak tahu apa yg sedang aku fikir kan... 
aku hanya mampu berdoa je.. Aku tetap Aku ........

Ok la kita akan berjumpa lagi pada Entry yg lain pulak ye ;) 


Aku Akan kembali.........

Assalamualaikum, Salam Sejahtera n Salam 1 Malaysia pada semua ;)

Fuhhhhhh lama giler aku tak Update Blog aku ni dah besarang kalau ada labah2 hehhe


tiba2 aku teringat nak update blog ni yg setelah sekian lama aku tinggal last bulan 7 ni dah nk habis tahun  5 bulan tak terjaga.. kecian blog ini.. 

Terlalu byk yg hendak di cerita dah terlalu banyak entry di simpan bila nk post pon tak tau la.. 

Setelah 5 bulan aku berada di Kolej ni macam2 dugaan yang aku hadapi.. ingat kan senang tapi bila dah masuk sini adoiiiii aku mula stressss sebab aku ni bukan la tangan yg seni.. aku cuba kuat kan semangat aku di kolej ini..  entah la aku skrg ni redha je apa yg akan terjadi ada rezeki ada la.. kalau tak ada ;( tak pe la aku akan buat yg terbaik..



Ok la aku stop di sini dulu la nanti aku update lagi ye ;) 

Jumpa lagi nanti ;) .........

All Your Love ........






 


Friday, 8 July 2011

Aku Menjadi STUDENT semula !!!!!

Assalamualaikum, Salam Sejahtera n Salam 1 Malaysia pada semua ;)

Lagu yg anda semua dengar ini la lagu yg perlu dinyanyi setiap kali Orentasi dah lagu TEMA PERGIGIAN

Terima lah Entry yg tak seberapa ini  Hrmmmmm Setelah sekian lama nampaknya aku tak ada ENTRY baru kannnn....Kali ini aku akan menceritakan  apa yg belaku sepanjang berada di TEMPAT yg BERNAMA KOLEJ.. Aku kini dah menjadi Student Semula setelah 7 tahun... 7 tahun!!!! aku menunggu peluang ini, SYUKUR ALHAMDULILLAH aku diberi peluang pada kali ini......

Aku mendapat berita ini pada malam adik aku nk kawin sehari sebelum BIRTHDAY ku yg ke 28.. Ini ada lah hadiah yg cukup bermakna bagi aku setelah menunggu 7 tahun..

Hari yg dinanti-nantikan telah pon tiba 1 JULAI 2011 fuhhhhh berdebar2 nk pergi mendaftar hati ini hanya ALLAH sahaja yg tahu ada perasaan GEMBIRA, SEDIH, TAKUT, BERDEBAR2. Aku n Family bergerak dari RUMAH menuju ke KOLEJ LATIHAN PERGIGIAN MALAYSIA seawal 6.30pagi dah sampai ke Kolej dalam pukul 730pagi... fuhhhhhhhhhh ramai kotttt masa pendaftaran masa sampai tu aku nampak kawan masa DSA skrg dia SENIOR aku lahh hehhehe.. Masa utk pendaftaran bagi borang yg banyak tu pon selesai n dapt KUNCI bilik  ASRAMA. setelah semua siap angkut barang KELUARGA aku pon berangkat pulang tinggal la aku SORANG2 ;) tapi aku  tak kisah pon aku dah biasa.. PENATTTTTT

2.JULAI 2011 Sampai la 6hb Julai 2011 Seperti biasa la kan kalau dah masuk Study ni tak SAH kalau tak ada MINGGU ORIENTASI!!! Minggu yg paling aku tak suka hehehhe tapi tak pe la bagus juga di adakan leh kenal dgn semua ORANG kannnn tapi dalam HATI hehehhe FAHAM2 je la kannn ;) Minggu Orentasi  yg baru ditempuhi nasib baik kali ini tak teruk ;) jadi happy2 je la tapi penat la sikit ;) biasa la kan dah nama pon ORENTASI !!! bermacam2 program yg memberi semangat, membudayakan pelajar kepada sistem pembelajaran, YG penting ADA AMANAT ye kalau hilang je amanat tu siap la kena DENDA hehehhe 

Maaf gamabr tak leh nk snap lupa bawa camera HP tak leh nk bawa kat dalam KOLEJ ini....

Di bawah ini aku sertakan beberpa gamabr sepanjang Orentasi dah aktiviti yg ada ... 


Salah Satu Persembahan Pada Minggu ORENTASI ;)

Antara pelatih-pelatih Julai 2011

Ini la Ku hehe yg penting kena pakai Name taq yg Besar!!! tu 

Wajah yg tak nak siap hahahhaa terpaksa Senyummm ;)


Antara Sukaneka yg dibuat oleh SENIOR 

Amanat yg perlu dibawa!!! sepanjang Orentasi dari kacang hijau sehingga la tumbuh jadi Touge!!

Makan Malam last Orentasi

Antara Juadah yg ada ;)

Ok la ini la antara yg dapat diceritakan sepanjang berada pada minggu orentasi ;) ok la kita akan berjumpa lagi pada ENTRY yg lain ;) 

Now kena Fokus pada study pulakkkkk!!!!!!

Sunday, 26 June 2011

Majlis Perpisahan n Birthday

Kek Happy Birthday




Assalamualaikum n Salam Sejahtera <3

Pada 24/6/2011 bertempat dia Teratak Diva Shy @ Selayang Baru,

Inilah majlis makan malam yg paling happy dalam perkenalan dgn BFF sekalian walaupun ada seorang yg tak dapat hadir atas sebab2 tertentu. Bila lagi la saat ini akan kembali lagi, aku harap suatu hari akan ada lagi pengumpulan BFF ini.. Lepas ini AKU dah pergi wat sementara dari korang semua utk meneruskan pelajaran aku walupun dalam malaysia AKU akan tetap ingat kalian sampai akhir HAYAT aku nanti, aku sayang korang semua korang la adik beradik aku di waktu aku berjauhhan dari keluarga aku.

Dalam hidup aku ini la kali kedua aku dapat KEK hari lahir dari korang semua. aku sangat2 terharu ;( hukhukhuk ... aku cuba menahan n kawal emosi aku depan korang aku tak nak sedih sebab ini la SATU kenangan akan aku bawa sampai bila2 selagi aku bernyawa.

Aku tahu aku ada wat salah dgn korang aku, korang terlalu baik korang terlalu ambik berat pasal aku, aku minta maaf ada satu ketika aku buat KORANG MENANGIS korang sanggup datang cari RUMAH aku sampai sesat dimalam hari dan aku tak KUAR jumpa korang aku KEJAM kan, aku minta maaf dgn korang diwaktu korang meraikan birthday BFF lain aku buat hal, aku minta maaf ;( mungin ada lagi yg aku wat korang tak suka terhadapa aku..Aku minta maaf, Aku yang selalu mengecewakan kamu semua BFF.

UTK BFF sekalian puisi di bawah ini utk kalian Ikhlas dari FZI Puisi ini Nukilan dari seorang penulis blog PAPA Q , PAPA Q fzi minta izin ye ;)


Kawan
Aku sayang kamu semua
Aku rindukan kamu
Aku cintakan kamu
Kawan
Kamu terlalu baik kepadaku
Kamu terima aku seadanya
Kamu buatku bahagia
Kawan
Ingatkah waktu itu?
Ketika kamu membuatku tertawa
Saat kamu buatku tersenyum
Ketika kamu buatku keletihan
Saat kamu buatku sedih
Ketika kamu buat aku menangis
Saat kamun buatku terdiam
Tahukah kawan?
Itulah waktu terindah dalam hidupku
Kawan
Aku yang selalu mengecewakan kamu
Aku yang selalu sakiti kamu
Aku yang selalu menyusahkan kamu
Aku yang selalu tidak mengerti pada kamu
Aku yang selalu membuat acuh tak acuh pada kamu
Aku minta maaf
Kawan
Maafkan aku kerana tidak mampu membalas
Namun izinkanlah aku
Untuk ingat kamu sepanjang usiaku
Untuk simpan kamu dalam hidupku
Aku sayang kamu Kawan..

Pada Majlis tersebut Diva shy telah masak makanan yg sedap dah lazat sampai menjilat tangan bukan kaki ye hehehhe.. apa2 pon shy fizz terharu sangat2.. n KEK yg cantik tu terkejut OK kek ada pic muka yg dok kat SOFA tu hahaha, apa2 pon KORANG SEMUA fizz akan ingat sampai bila2 k.... 

I LOVE U  BFF sekalian 

Ok la di bawah ni aku sertakan beberapa pic Makanan yg lazat!!! pada majlis tersebut ;)

Set Meja Yg Meletopppp OK!!! 

Lauk Pauk yg sangat Menyelerakan SEDAP!!!!
Ayam Goreng Berempah 

Ikan Keli Masak Sambal
Ayam Masak Lemak
Sayur Campur
BFF yg Hadir pada Makan Malam tersebut <3

Abg Yan, Adie, Aku, Q, belakang yg bediri tuan rumah DIVA SHY 
Mak Sireh n Kak DJ 
Aiman n Heng
Abg Nafi n Mond
Birthday Girl n Boy heheh pada Bulan 6
Mond sedang ditemuramah oleh Pengacara Ketuk -Ketuk 
Aku n Kek yg sangat2 Cantik tq pada semua <3


Sekian utk kali ini kita jumpa lagi pada entry lain..